Många gnisslar tänder om natten utan att veta om det. Det kan kräva en konsultation med en tandläkare innan man kan komma fram till att det är det som är roten till dina obehag och smärtor. Om du har fått konstaterat att du gnisslar tänder i sömnen kan du alltid göra något åt det. I denna artikel kan du läsa om vad tandgnisslande är, hur du blir av med det, samt hur du enklast får tag på en bettskena. 

Bli av med dina tandgnisslingsproblem

Vad är tandgnisslande? 

Vad är tandgnisslande egentligen? Att gnissla tänder är något som många gör omedvetet när de sover. Det kan ta lång tid innan man märker av sitt tandgnisslande, men när man väl gör det kan man redan ha fått stora följdproblem. Tandgnisslande kan leda till att från huvudvärk till smärtor i käke och nacke. Om man låter tandgnisslandet pågå under en längre period kan följderna bli så svåra att hantera att man inte längre har ork till sina vardagssysslor. Låt det aldrig gå så långt. Det finns bra hjälp som kan lösa problemen snabbt och enkelt, utan att du behöver använda en massa smärtstillande eller annat onödigt. Den absolut bästa och mest effektiva lösningen är nämligen bettskenor. 

Slipp smärtor i nacke och huvud

Hur hjälper bettskenor?

Bettskenans huvudsakliga funktion är att se till att din käke inte kan röra sig lika mycket när du sover. Som tidigare nämnt så är ju tandgnisslande i grund och botten bara ofrivilliga käkrörelser. Det är något som man själv inte riktigt har någon kontroll över. Det bara händer av sig själv. När du sover med en bettskena i din mun kan du inte längre röra din käke på samma sätt. Den ligger då på plats hela natten så att du kan få en lugn och skön sömn. Bettskenor är faktiskt inte så mycket mer avancerande än så.

När du får hem en helt ny bettskena ska den först formas så att den passar din mun och dina tänder. Bettskenan måste passa perfekt för att den ska kunna fungera optimalt. Det är så din käke hålls på plats. När du har format din bettskena kan du börja ha på dig den när du sover. Svårare är än så är det inte.

Här hittar du bettskenor

Vart och hur skaffar man bettskenor? 

Om du vill skaffa bettskenor till dig själv, kan du göra det på ett par olika sätt. Du kan till exempel gå in på en sida som antibite.se och beställa dem där. Om du vill kan du även fråga din tandläkare och be dem att fixa en skena åt dig. Det bästa alternativet av dessa två är dock att beställa bettskenor på egen hand, utan en tandläkares hjälp. Att beställa en bettskena hos tandläkaren kan kosta mycket mer pengar än det egentligen behöver. Du kan även behöva vänta i flera veckor på din bettskena, eftersom hela processen ofta kräver ett par tandläkarbesök. Därför är det bättre att själv beställa sina bettskenor. Du får helt enkelt hem dem tidigare, samtidigt som de kostar mycket mindre pengar. Det är det allra smartaste alternativet.