Ibland kan det vara trevligt att semestra på hemmaplan innanför landets gränser. Den svenska naturen har otroligt mycket att erbjuda. Man behöver alltså inte åka utomlands för att få en fantastisk och oförglömlig naturupplevelse. I denna text får du lite tips på hur du själv kan njuta av naturen på din semester.

Camping passar de flesta

Om man vill kunna uppleva naturen till fullo ska man verkligen testa att campa. Det finns många olika sätt att campa på. De flesta väljer att campa i tält, stuga eller i husvagn. Ett tält låter dig komma riktigt nära naturen på ett sätt som de andra alternativen inte riktigt kan. Med ett tält kan du bo i stort sett vart du vill i naturen, så länge du följer reglerna och allemansrätten.

Om du vill resa med din egen husvagn, bör du först se till att fixa ett säkerhetsdrag husvagn. Då vet du att din husvagn hänger säkert bakom din bil. Du behöver alltså inte oroa dig för att tappa den. Ett säkerhetsdrag ser även till att stabilisera vagnen så att resan blir mycket tryggare och behagligare.

Att campa i en stuga är det minst flexibla alternativet av de tre, men det kan fortfarande vara riktigt trevligt.

Kom ihåg att visa hänsyn 

Kom ihåg att alltid visa hänsyn i naturen. Träng dig inte på de vilda djuren. Klampa inte runt högljutt i skog och mark. Var försiktig och försök att vara tyst och lugn när du vistas ute i det vilda. Då kommer du att belönas med många fler fantastiska naturupplevelser.

Det är inte bara viktigt att visa hänsyn mot djur och natur. Du ska såklart visa hänsyn mot andra människor också. Hjälp varandra att få en så bra naturupplevelse som möjligt. Håll er ur vägen från varandra och lämna inte skräp efter er. Lämna alltid naturen i exakt samma skick som när du kom dit. Plocka gärna med dig andras skräp om du skulle hitta något.

Spela naturbingo

Att spela naturbingo kan vara riktigt roligt, speciellt för familjer med barn. Det är helt enkelt ett bingospel där man kryssar i vilka växter eller djur man möter under sin vistelse i naturen. Om man lyckas fylla i en hel rad får man bingo. Så fixa alltid en bingobricka till alla deltagande innan ni ger er ut. Det kan ge er alla motivation till att upptäcka och utforska naturen ännu mer.