Att du vill hjälpa att ta hand om vår natur, våra skogar och vår jord är fantastiskt och väldigt viktigt. Det finns ganska mycket du kan göra för att hjälpa till. Nedan listas några sätt du kan hjälpa till att ta hand om jorde

Håll dig uppdaterad med den senaste forskningen

Vi lär oss hela tiden mer om naturen och vad man kan göra för att sakta ner den globala uppvärmningen. En av de bästa sakerna du kan göra är att ta reda på det senaste om ämnet så att du kan agera i enlighet med detta. Håll koll på svenska nyheter för att alltid ha koll på den senaste forskningen och andra nyheter som kan hjälpa dig ta bättre beslut för miljön.

Tänk på vad du köper

En av de största sakerna du kan göra som konsument är att vara noggrann med vad du köper. Undvik låg kvalitet och engångsartiklar och köp istället saker som kommer att vara med dig länge.

Kläder är en stor del av detta. Om du älskar att shoppa kläder och inte är villig att sluta kan du hjälpa till genom att besöka andrahandsbutiker i stället för att köpa nya kläder. Glöm inte att dessutom lämna in de kläder du inte använder eller vill ha längre!

Köp lokala produkter

Inte bara ska du tänka på vad du köper, utan även från vart det du köper kommer. När du handlar mat är det alltid bra att köpa så mycket lokal mat som möjligt förutom att välja ekologiskt. När du köper lokalt snarare än importerat hjälper du vår planet, även om det kostar dig några få extra kronor. Har du plats är det så klart ännu bättre om du till och med kan plantera en del eget! Det kan dessutom vara en kul hobby.