Att städa är långt ifrån den roligaste aktiviteten som finns, men det är någonting som man behöver göra med jämna mellanrum. Storstäda bör man gör med jämna mellanrum men helst runt fyra gånger per år. Ett rent hem är någonting som inte bara är trevligt utan som också bidrar till att man mår så bra som det bara går. 

Men trots detta så kan det vara långt ifrån enkelt att kavla upp ärmarna och plocka fram skurhinken. Om du inte är intresserad av att anlita ett företag som sysslar med lokalvård så finns det en del knep som gör att städningen blir mindre plågsam. Här nedanför har vi delat med oss av några av våra bästa tips. 

Städa så mycket som möjligt under vardagarna 

Detta är någonting som gör att det blir väldigt mycket behagligare att väl sätta igång med att städa när det väl blir dags. Genom att se till att man plockar undan efter sig när man är färdig med någonting och dammsuger med jämna mellanrum så blir det bara grovstädningen kvar när man ska storstäda. Ett annat tips är att skaffa en robotdammsugare, någonting som i sin tur gör att det blir väldigt mycket lättare att hålla rent och fint där hemma. 


Skriv en lista över saker som behöver göras 

Att storstäda kan ofta kännas som ett evighetsprojekt och det kan vara svårt att få en överblick över allting som behöver göras. Till följd av detta så är det klokt att skriva en lista över olika saker som man behöver få gjort medans man städar. På så sätt blir det väldigt mycket lättare att se till att man hinner med allting. Dessutom så blir det väldigt mycket skönare att städa när man kan bocka av saker på sin lista i takt med att städningen går framåt. 

Se till att du har allting du behöver hemma 

I samband med att du skriver en lista över saker som du behöver städa kan du också passa på att inventera där hemma och se efter vad du behöver köpa. Det sista man vill medans man är mitt uppe i städningen är att springa iväg till affären för att köpa dammsugarpåsar eller liknande. Man kan dessutom göra egna städprodukter från hushållsartiklar, någonting som inte bara är trevligt för plånboken utan även för miljön. 

Ladda upp med podcasts och böcker  

Men även om man är helt förberedd på det man behöver göra så betyder inte det att det blir mindre jobbigt att spendera en hel eftermiddag på att städa. Men genom att exempelvis lyssna på ljudböcker eller poddar medans man städar så får man tiden att gå fortare och det kan faktiskt till och med vara skönt att fokusera på det man lyssnar på och låta städningen mer eller mindre gå helt och hållet för sig själv.  Det finns en uppsjö av olika podcasts och böcker som man kan välja att lyssna på. Om du känner att du letar efter inspiration så finns det gott om podcasts att hitta i rekommenderade sektioner där du lyssnar på podcasts.